Sunt bucuroasă când cer

Sunt bucuroasă și emoționată când cer

Atelier de strângere de fonduri

Impact, încredere, colaborare, transparență- acestea sunt câteva dintre cuvintele cu care asociază strângerea de fonduri oamenii din cele patru comunități implicate în proiectul „Oamenii sudului”.

Începând cu luna septembrie 2015, am organizat în Arcani, Corbeni, Malu Mare și Eselnita ateliere de strângere de fonduri, adaptate nevoilor asociațiilor locale.

Le-am povestit voluntarilor și membrilor asociațiilor locale despre diferite metode prin care pot strânge resursele necesare pentru a pune în practică proiecte dedicate comunității: campanii de 2%, evenimente speciale, cereri față în față de la donatori individuali, agenții economici din zonă etc.

Am listat împreună activitățile pentru care au nevoie de sprijin financiar, iar apoi i-am provocat să își imagineze o întâlnire cu un posibil donator căruia să îi ceară ajutorul.

“Eu mă simt bucuroasă și emoționată când cer, chiar dacă uneori sunt refuzată. Știu că am făcut o încercare, că vreau să fac un lucru bun. Caut să dau ce am mai bun din mine pentru ca omul din fața mea să mă înțeleagă”, a spus Selfida Wolf, educatoare la grădinița din Eșelnița.

921213_830002610444314_3253155366721575918_o

În cadrul proiectului Oamenii sudului, membrii celor patru asociații locale au participat la cursuri de comunicare, de strângere de fonduri și de storytelling și la un curs despre metoda de evaluare și monitorizare Most Significant Change. Ne-am propus ca în cele 14 luni de proiect să îi învățăm să se promoveze mai bine și să le arătăm cum pot strânge mai multe resurse pentru a schimba comunitatea în care trăiesc.

În paralel, am căutat povești despre oameni cu inițiativă pe care să le promovăm pentru că doar poveștile spuse pot să inspire!