Text de: Clara Tîrcă / Fotografii de: Adi Anechitoaie

Ilie și meciul de fotbal

Prima experiență în cei 14 ani ai săi

Ilie este al treilea băiat din familia lui. Pe terenul de fotbal este cel mai talentat dintre toți, iar profesorul de sport l-a ales în echipa școlii.

La o săptămână de la anunț a aflat că va pleca la un concurs de fotbal. Era pentru prima dată în cei 14 ani când pleca din Eșelnița. Și tocmai în Arad, cu trenul.

Profesorul le-a explicat ce presupune un asemenea concurs, ce trebuie să facă sau cum să nu facă.

Ați înțeles? Fiți fără griji, vom câștiga! Veți fi cei mai buni! Aveți întrebări?

Da, dl profesor, am eu una. Ce sa iau cu mine? Iau ligheanul de acasă cu mine?

Poftim? răspunde profesorul înghețat.

Nu, Ilie, acolo sunt dușuri.

Colegii râd, iar Ilie își ascunde fața. Nu înțelegea de ce râd colegii. El așa se spală în fiecare seară.

Fundația PACT împreună cu DOR au organizat un atelier de storytelling pe 30 și 31 octombrie 2015. Patru organizații comunitare din Eșelnița, Arcani, Malu Mare și Corbeni au venit în București  pentru a descoperi instrumente,  metode, tactici prin care poți construi povești care să emoționeze și să ne conecteze.

Oana Sandu, jurnalist DOR și trainer al acestui atelier, le-a spus participanților că fiecare organizație, grup de oameni, are măcar o poveste.

Viețile cu care vă întâlniți în fiecare zi sunt cele pentru care luptați. Scoateți-le voi la suprafață, cu delicatețe. Alegeți personajele-etalon ale comunității voastre. Lucrați împreună ca să le dați mai departe mesajul, le-a spus Oana participanților.