Despre proiect

Sudul României este una dintre cele mai sărace zone din țară, cu un capital social și un potențial turistic scăzut. Cu toate acestea, din 2006, de când PACT lucrează în sudul României (sud-vest, sud-est, sud Muntenia) am întâlnit povești despre oameni care doresc să lase în urma lor comunități active și puternice.

În prezent, România acestor oameni cu inițiativă nu este la fel de vizibilă precum ne arată statisticile. De aceea, Fundația PACT în parteneriat cu Decât o Revistă (DOR) a lansat proiectul Oamenii sudului.

Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare este activă în domeniul dezvoltării comunitare în 19 județe din sud-vestul, sudul și sud-estul țării.

Decât o Revistă reflectă şi explică, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi. E o revistă trimestrială generalistă care publică povești despre cum trăim azi şi explorează familiarul realităţii româneşti, experienţele şi trăirile care ne sunt comune.

Prin activitățile proiectului, 4 organizații comunitare din Corbeni (Argeș), Arcani (Gorj), Malu Mare (Dolj) și Eșelnița (Mehedinți) vor învăța să aducă noi resurse în comunitatea lor și să se promoveze la nivel local, regional și național.

În paralel, pe această platformă vom strânge povești despre oameni cu inițiativă, care fac voluntariat și mobilizează comunitatea pentru a produce o schimbare în bine.