Copiii prind curaj, văd că pot face și altceva în viață

Articol-Malu-Mare-_Stiri

Pe 27 iunie, în Malu Mare (Dolj), Mai mulți oameni cu inițiativă au participat la un atelier de prioritizare a nevoilor de comunicare și strângere de fonduri.

Asociația de dezvoltare comunitară Alexandru cel Bun a implementat, în ultimii ani, proiecte pentru a ajuta comunitatea din Malu Mare să crească.

Printre schimbările cele mai importante pe care le-au observat în jurul lor se numără impactul pe care îl au proiectele asupra copiilor și schimbarea mentalității locuitorilor.

“Copiii prind curaj, văd că pot face și altceva în viață. Acum comunicăm mai mult între noi și facem lucruri împreună, iar comunitatea începe să fie cunoscută și în exterior”, a spus un voluntar din Malu Mare.

Membrii asociației vor să promoveze cât mai bine proiectele dedicate comunității și să învețe să strângă mai multe resurse.

În cadrul atelierului, pe partea de comunicare au identificat și prioritizat următoarele nevoi: cum lucrăm cu reţelele de socializare, relația cu presa, realizarea de materiale de prezentare (broşură, pliant, ziar, etc.), cum comunicăm ca să vindem produse, organizarea de evenimente, prezentarea verbală a cauzei

În ceea ce privește strângerea de fonduri, au fost identificate următoarele nevoi: donatori individuali, firme (cum lucrăm cu agenţii economici), comunicarea cu donatorii, campaniii 2%, evenimente speciale, strângere de fonduri prin alți oameni, campanii online.

În cadrul proiectului Oamenii sudului, următorul pas este cursul de comunicare, în care vor învăța aplicat să lucreze cu presa și să realizeze materiale de promovare, dar și să facă un plan de comunicare, cu obiective concrete.

În timpul celor 14 luni din proiect, vor mai participa la ateliere pe metoda Most Significant Change, ateliere de strângere de fonduri și storytelling.

Pentru ca organizația să devină sustenabilă pe termen lung, vor învăța să mobilizeze resurse noi, fie de la donatori individuali, fie de la autorități locale și firme. Pentru că doar poveștile spuse pot să inspire!