Cea mai importantă schimbare

Articol-Arcani_Stiri
Pe 26 iunie a avut loc un atelier de prioritizare a nevoilor de comunicare și strângere de fonduri în Arcani, județul Gorj, una dintre cele patru comunități incluse în proiectul Oamenii Sudului.

Membrii Asociației pentru Initiațiva de Dezvoltare a Comunităților din Oltenia de Nord au vorbit despre viziunea și misiunea organizației, au povestit ce proiecte au pentru comunitatea lor și s-au gândit la cea mai importantă schimbare pe care au observat-o în jur în ultimii patru ani.

Pe partea de comunicare, grupul  a identificat și prioritizat următoarele nevoi:

  • relația cu presa,
  • cum să comunicăm constant și transparent,
  • cum să realizăm materiale de promovare,
  • cum lucrăm cu voluntarii,
  • cum comunicăm cu factorii politici,
  • cum ne susținem cauza (discurs verbal, propuneri formale),
  • cum atragem tinerii,
  • rețele de socializare.

În activitățile de strângere de fonduri, membrii asociației vor să învețe să organizeze evenimente speciale, să comunice mai bine cu donatorii, să abordeze fii ai satului plecați, agenți economici din zonă pentru bani și materiale și să afle cum pot convinge cât mai mulți oameni să redirecționeze 2% din impozitul pe profit.

Asociația pentru Inițiative de Dezvoltare a Comunităților din Oltenia de Nord, Arcani, mai este implicată într-un alt proiect al Fundației PACT, în cadrul căruia a început o campanie de advocacy pentru finalizarea reconsituirii dreptului de proprietate în baza legilor de fond funciar la nivelul comunei Arcani.

În cadrul proiectului Oamenii Sudului, vor mai participa la ateliere pe metoda Most Significant Change și la ateliere de comunicare și strângere de fonduri și storytelling. Pentru ca organizația să devină sustenabilă pe termen lung, membrii asociaţiei locale vor învăța să mobilizeze resurse noi, fie de la donatori individuali, fie de la autorități locale și firme. La final, vor alege o activitate din planurile de comunicare şi strângere de fonduri și o vor implementa.