Text de: Laura Pârlogea și Mihaela Olaru / Fotografii de: George Popescu

2 tinere și copiii din Malu Mare

Voluntariatul în Malu Mare

Unul dintre proiectele mele de suflet se numește Seara campionilor, seara în care sunt premiați copiii cu performanțe sportive. Fiecare copil îi scrie lui Moș Crăciun ce își dorește cu ceva timp înainte de eveniment.

Acum 2 ani, Lari, un copil din comunitate, i-a cerut lui Moș Crăciun o felie de pizza. Lari a primit o pizza party (o cutie foarte mare) și cu lacrimi în ochi a strigat în sală: Mulțumesc, Moș Crăciun!

Momentul acesta m-a marcat. M-a făcut să fiu recunoscătoare pentru ce am și să continui să lucrez cu copiii.

Iubesc copiii, spune Mihaela zâmbind. Acum 3 ani am început să fac voluntariat în comunitate și să fac activități cu copii. Amintirea unor mânuțe lipicioase de la dulciurile primite sau murdare de culoarea folosită pe blocul de desen, încă îmi trezesc amintiri frumoase.

Aceste activități cu copiii îi ajută foarte mult pe părinții lor plecați la muncă în străinătate. La fel și excursiile pe care le-a organizat ONG-ul nostru. Pentru majoritatea copiilor a fost prima dată când au plecat într-o excursie.

Fundația PACT împreună cu DOR au organizat un atelier de storytelling pe 30 și 31 octombrie 2015. Patru organizații comunitare din Eșelnița, Arcani, Malu Mare și Corbeni au venit în București  pentru a descoperi instrumente,  metode, tactici prin care poți construi povești care să emoționeze și să ne conecteze.

Oana Sandu, jurnalist DOR și trainer al acestui atelier, le-a spus participanților că fiecare organizație, grup de oameni, are măcar o poveste.

Viețile cu care vă întâlniți în fiecare zi sunt cele pentru care luptați. Scoateți-le voi la suprafață, cu delicatețe. Alegeți personajele-etalon ale comunității voastre. Lucrați împreună ca să le dați mai departe mesajul, le-a spus Oana participanților.